erik.gen.tr
erik

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Erik Reçeli

Erik Reçeli, meyvesi yenen gülgiller familyasından ilkbahar da öncelikle çiçek açan daha sonra meyve veren ağaçların ve  bu ağaçlarda yetişen meyvelerin ortak adıdır. Türkiye de çok yüksek yerlerde ve Güney Doğu Anadolu'nun çok kurak yerleri haricinde her bölge de yetişmektedir. Ana vatanı Anadolu olan erikler göçler ile Dünyanın farklı bölgelerine gitmiş ve burada yetişmeye devam etmiştir. Türkiye'de 200'ün üstünde çeşidi bulunmaktadır. Erik ağaçları tür ve çeşitlerine göre iri boylu ağaçlar, küçük boylu ağaçlar ve çalı şeklinde bulunmaktadır. İlk çıkan çakal eriğidir. Daha sonra sert, sulu ve iri olan can eriği çıkmaktadır. Bu tür de ekşidir. Yaza doğru papaz, mürdüm, tatlı üryani eriği çıkmaktadır.

Erik reçeli, yaz mevsiminin meyvesi ile yapılan tadı biraz tatlı biraz ekşimtrak olan bu reçel de değişik erik türlerinden yapılabilmektedir. Fakat en bilinen ve tat olarak da en reçele uyan mürdüm eriğinden yapılan reçeldir.
Erik Reçeli

Şimdi sıra reçelimiz in tarifine.

Malzemeler;
  • 1 kilogram mürdüm eriği
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 2- 3 adet karanfil, isteğe göre küçük bir tane kabuk tarçın.
Hazırlanışı; Eriklerimizi yıkıyoruz. Daha sonra boydan olarak ikiye kesiyoruz, ve içindeki çekirdeklerini çıkartıyoruz. İkiye kestiğimiz eriğimizi de yine aynı şekil doğruyoruz. Doğradığımız eriklerimizi bir kat erik bir kat şeker olacak şekilde tencereye koyuyoruz. Şekerler eriyip erikler sulana na  kadar bu şekilde bekletiyoruz. Dileğe göre akşamdan şekere koyup sabah kaynata biliriz. İçerisine karanfil ve tarçınımızı da katıp ara sıra karıştırıp köpüğünü alarak kaynatıyoruz. Reçel imiz koyulaşınca limon suyunu da katıp yaklaşık olarak 30 veya 40 dakika kadar kaynatıyoruz. Reçelimizin suyu ağdalaşınca ocaktan alıyoruz. Daha yoğun kıvamlı seviyorsanız daha fazla kaynatabilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.12.2015 11:10:58

Erik Reçeli Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Erik Reçeli"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Erikli Kek Tarifi

Erikli kek, Ülkemizin her bölgesinde çeşit, çeşit kekler yapılmaktadır. İlk bahar geldiğinde erikli kek hazırlanır ve afiyetle yenir. Erikli kekin istediğimiz lezzette olması için eriklerin çok ekşi olmaması gerekir. Bunun için kı...

Erikli Pasta

Erikli pasta: Pasta içine katılmış değişik maddelerle tat verilmiş özel bir tatlıdır. Çok fazla çeşidi vardır. Krema ile kaplı olur ve çeşitli çikolata ve meyvelerle süsleyerek hoş bir görüntü ortaya çıkarılır. Hamuru kabartmak iç...

Erik Kompostosu

Erik kompostosu, Türkiye'de bol bol bulabileceğiniz bir meyvedir. Bahar mevsiminden yaz sonuna kadar devam eden bir süreçte rahatlıkla her çeşidini bulabilirsiniz. Kuru erik için ise her mevsim de bulabilirsiniz. Çünkü kuru eriğin...

Yeşil Erik

Yeşil erik, besin lifi açısından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. Antioksidan bileşenleri sayesinde vücuda koruma sağlar ve yüksek oranda C vitamini içeren yeşil erik hastalıklara karşı direnci arttırır. Düşük kalori ...

Erik Yetiştiriciliği

Erik yetiştiriciliği, Öncelikle eriğin pek çok türü vardır ve rengi bulunuyor. 2000'den fazla erik çeşiti vardır. Erik lifi bakımından en zengin meyvelerden biridir. Antioksidan bilesenleri ile vücudu koruyan besinler vardır. Yüks...

Eriğin Faydaları

Eriğin Faydaları, Çok fazla türü olan erik, besin lifi bakımından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. İçinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde vücudu korur ve yüksek oranda c vitamini içerdiği için hastalıklara karşı d...

Erik Diyeti

Erik Diyeti, Baharın en güzel meyvelerinden olan erik diyetisyenlerin önermiş olduğu besinlerden olmaktadır.  Son zamanlarda sıklıkla diyet listelerinde ara öğün için önerilen erik B vitamini ve C vitamini açısından oldukça zengin...

Erik Reçeli

Erik Reçeli, meyvesi yenen gülgiller familyasından ilkbahar da öncelikle çiçek açan daha sonra meyve veren ağaçların ve  bu ağaçlarda yetişen meyvelerin ortak adıdır. Türkiye de çok yüksek yerlerde ve Güney Doğu Anadolu'nun çok...

Erik Fidanı

Erik fidanı, soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetiştirilebiliyor. Hatta bazı kış soğuklama ihtiyacı düşük erik çeşitleri, subtobik iklim bölgelerinde yetiştirildiği söyleniyor. Ülkemizde erik ağaçları genellikle diğer meyve ağaçla...

Erik Kaç Kalori

Erik Kaç Kalori, bizim vazgeçilmeyen lezzetler dünyasınında yer alan bir meyve türüdür. Her ne kadar tadı ekşi de olsa evet biz bu meyveyi görür görmez canımız çekiyor. Bizim ne kadar değerli bir besine sahip olduğumuzun nasıl bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

erik, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017