erik.gen.tr
erik

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Erik Turşusu

Erik turşusu, diğer turşu türleri gibi kış geldiğinde severek tüketeceğiniz bir turşu çeşididir. Yaz aylarında küçük büyük herkesin sevdiği yeşil erikle dilerseniz harika bir turşu kurabilirsiniz. Artık her sebzeyle, meyveyle, hatta yumurta gibi besinlerle turşu yapılmaktadır. Turşunun probiyotik etkisi nedeniyle uzmanlar her zaman tüketilmesini tavsiye ederler. Bu nedenle kış için farklı bir turşu hazırlamayı isterseniz, erik turşusunu yapmanızı öneririz. Vereceğimiz tarifle kışın severek tüketeceğiniz turşuyu birlikte yapalım. Kolay gelsin.

Erik turşusu için gerekli malzemeler
  • 1 kg yeşil erik
  • 1 adet limon
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı salamuralık kalın tuz
  • 3-4 kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • İsteğe bağlı yarım yemek kaşığı tane karabiber ya da kişniş tohumu
Erik turşusu yapılışı

İlk önce erikleri iyice yıkayın ve suyu süzülsün diye kevgire alın.
Erik Turşusu

Daha sonra içine 1 kg erik sığacak olan bir kavanozun içine yarısından az su koyun. Buna üzüm sirkesini, tuzu, limon suyu ve toz şekeri ilave edin. Suyun içinde hepsi karışıp, eriyinceye kadar karıştırın. Her zaman turşu suyu hazırlarken tavsiye edeceğimiz çiğ yumurta testini yapabilirsiniz. Yani yumurtayı suyun içine atarak, suyun üzerine çıkıyor mu diye bakın. Eğer yumurta suyun üzerine çıkarsa, turşunun tuz oranı iyidir.

Şimdi süzülmüş erikleri suya atabilirsiniz. Buna sarımsakları ve diğer baharatları da koyun. En üstüne kereviz saplarını koyarak, kavanozun kapağını hava almayacak şekilde iyice kapatın. Ortalama olarak en geç 30 günde erik turşusu tüketmeye hazır olacak. Kullanmak için kapağını açınca, buzdolabında saklarsanız daha uzun süre dayanabilir. Ya da soğuk bir yerde saklayabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.12.2015 10:54:58

Erik Turşusu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Erik Turşusu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Erikli Kek Tarifi

Erikli kek, Ülkemizin her bölgesinde çeşit, çeşit kekler yapılmaktadır. İlk bahar geldiğinde erikli kek hazırlanır ve afiyetle yenir. Erikli kekin istediğimiz lezzette olması için eriklerin çok ekşi olmaması gerekir. Bunun için kı...

Erikli Pasta

Erikli pasta: Pasta içine katılmış değişik maddelerle tat verilmiş özel bir tatlıdır. Çok fazla çeşidi vardır. Krema ile kaplı olur ve çeşitli çikolata ve meyvelerle süsleyerek hoş bir görüntü ortaya çıkarılır. Hamuru kabartmak iç...

Erik Kompostosu

Erik kompostosu, Türkiye'de bol bol bulabileceğiniz bir meyvedir. Bahar mevsiminden yaz sonuna kadar devam eden bir süreçte rahatlıkla her çeşidini bulabilirsiniz. Kuru erik için ise her mevsim de bulabilirsiniz. Çünkü kuru eriğin...

Yeşil Erik

Yeşil erik, besin lifi açısından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. Antioksidan bileşenleri sayesinde vücuda koruma sağlar ve yüksek oranda C vitamini içeren yeşil erik hastalıklara karşı direnci arttırır. Düşük kalori ...

Erik Yetiştiriciliği

Erik yetiştiriciliği, Öncelikle eriğin pek çok türü vardır ve rengi bulunuyor. 2000'den fazla erik çeşiti vardır. Erik lifi bakımından en zengin meyvelerden biridir. Antioksidan bilesenleri ile vücudu koruyan besinler vardır. Yüks...

Eriğin Faydaları

Eriğin Faydaları, Çok fazla türü olan erik, besin lifi bakımından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. İçinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde vücudu korur ve yüksek oranda c vitamini içerdiği için hastalıklara karşı d...

Erik Diyeti

Erik Diyeti, Baharın en güzel meyvelerinden olan erik diyetisyenlerin önermiş olduğu besinlerden olmaktadır.  Son zamanlarda sıklıkla diyet listelerinde ara öğün için önerilen erik B vitamini ve C vitamini açısından oldukça zengin...

Erik Reçeli

Erik Reçeli, meyvesi yenen gülgiller familyasından ilkbahar da öncelikle çiçek açan daha sonra meyve veren ağaçların ve  bu ağaçlarda yetişen meyvelerin ortak adıdır. Türkiye de çok yüksek yerlerde ve Güney Doğu Anadolu'nun çok...

Erik Fidanı

Erik fidanı, soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetiştirilebiliyor. Hatta bazı kış soğuklama ihtiyacı düşük erik çeşitleri, subtobik iklim bölgelerinde yetiştirildiği söyleniyor. Ülkemizde erik ağaçları genellikle diğer meyve ağaçla...

Erik Kaç Kalori

Erik Kaç Kalori, bizim vazgeçilmeyen lezzetler dünyasınında yer alan bir meyve türüdür. Her ne kadar tadı ekşi de olsa evet biz bu meyveyi görür görmez canımız çekiyor. Bizim ne kadar değerli bir besine sahip olduğumuzun nasıl bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

erik, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017