erik.gen.tr
erik

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Mürdüm Eriği

Mürdüm Eriği, içerdiği vitaminler, potasyum, magnezyum, fosfor ve demir bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Ağaçta yetişir sert kabukludur. Mürdüm eriğinin bağışıklık sisteminin güçlendirici ve vücut direncini arttırıcı etkisi vardır. Ayrıca kan yapıcı bir özelliğe sahip olması bakımından kansızlığa iyi gelir. Mürdüm eriği, bağırsakları çalıştırmaktadır. Metabolizmayı hızlandırır ve kabızlık problemine iyi gelir. Mürdüm eriğinde yüksek oranda potasyum bulunmaktadır. Kalp ve tansiyon sorunu yaşayanları için de faydalı bir meyvedir. Ayrıca mürdüm eriğinin adet düzenleyici etkisi vardır. Terletme etkisi bulunduğu için, ateşlenilen zamanlarda mürdüm eriğinin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. İçinde antioksidan barındırdığı için idrar söktürücüdür. Düzenli olarak tüketildiği zaman kötü koleterolü düşürür. Metabolizmayı hızlandırdığı için zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Kalp sağlığını korur. Kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir. İçerisindeki yüksek lif sayesinde sindirimi düzenler. Mürdüm eriğinin kalori oranı düşüktür. Bu nedenle zayıflamak isteyenlerin mürdüm eriğini tüketmeleri tavsiye edilmektedir. Mürdüm eriğiyle reçel, marmelat yapılır.
Mürdüm Eriği

Mürdüm eriğinin marmelatı şu şekilde yapılır:

Malzemeler:
  • 1,5 kilo mürdüm eriği
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 küçük limon suyu
  • 7-8 su bardağı su
Hazırlanışı:
Erikleri tek tek yıkadıktan sonra erikleri ortadan ikiye ayırın. Çekirdeklerini çıkartın. Tencereye erikleri koyduktan sonra üzerine suyu ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kaynatın. Ara ara da karıştırın. İyice yumuşamaya başlayınca koyulaşan eriğin altını kapatın. Ilınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra erikleri elekten geçirin. Eriğin bütün posası çıktıktan sonra kaynatmak için tekrar tencereye boşaltın.  20-25 dakika kadar kaynadıktan sonra içine 1,5 su bardağı şekeri ilave edin. İçine şekeri kattıktan sonra biraz daha kaynamasını bekleyin. Şeker katıldığı için dibini tutmaması için ara ara karıştırın. İstediğiniz kıvama gelince son aşama olarak limon suyunu ilave edin. Bir kaç dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını kapatın. Serin yerde bekletilirse daha iyi olur.
Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 03.12.2015 10:57:52

Mürdüm Eriği Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mürdüm Eriği"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Erikli Kek Tarifi

Erikli kek, Ülkemizin her bölgesinde çeşit, çeşit kekler yapılmaktadır. İlk bahar geldiğinde erikli kek hazırlanır ve afiyetle yenir. Erikli kekin istediğimiz lezzette olması için eriklerin çok ekşi olmaması gerekir. Bunun için kı...

Erikli Pasta

Erikli pasta: Pasta içine katılmış değişik maddelerle tat verilmiş özel bir tatlıdır. Çok fazla çeşidi vardır. Krema ile kaplı olur ve çeşitli çikolata ve meyvelerle süsleyerek hoş bir görüntü ortaya çıkarılır. Hamuru kabartmak iç...

Rüyada Erik Ağacı Görmek

Rüyada Erik Ağacı Görmek; rüya uykumuzun en ağır olduğu dönemlerde görülen görsel, işitsel ve algısal duygulardır. Bir insan yaklaşık olarak ömrünün üçte birini uykuda geçirmektir. Bazı dinlerde rüyalarımızın  bizlere gayb dan  ha...

Yeşil Erik

Yeşil erik, besin lifi açısından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. Antioksidan bileşenleri sayesinde vücuda koruma sağlar ve yüksek oranda C vitamini içeren yeşil erik hastalıklara karşı direnci arttırır. Düşük kalori ...

Erik Kompostosu

Erik kompostosu, Türkiye'de bol bol bulabileceğiniz bir meyvedir. Bahar mevsiminden yaz sonuna kadar devam eden bir süreçte rahatlıkla her çeşidini bulabilirsiniz. Kuru erik için ise her mevsim de bulabilirsiniz. Çünkü kuru eriğin...

Erik Fidanı

Erik fidanı, soğuk, ılıman iklim bölgelerinde yetiştirilebiliyor. Hatta bazı kış soğuklama ihtiyacı düşük erik çeşitleri, subtobik iklim bölgelerinde yetiştirildiği söyleniyor. Ülkemizde erik ağaçları genellikle diğer meyve ağaçla...

Erik Yetiştiriciliği

Erik yetiştiriciliği, Öncelikle eriğin pek çok türü vardır ve rengi bulunuyor. 2000'den fazla erik çeşiti vardır. Erik lifi bakımından en zengin meyvelerden biridir. Antioksidan bilesenleri ile vücudu koruyan besinler vardır. Yüks...

Erik Diyeti

Erik Diyeti, Baharın en güzel meyvelerinden olan erik diyetisyenlerin önermiş olduğu besinlerden olmaktadır.  Son zamanlarda sıklıkla diyet listelerinde ara öğün için önerilen erik B vitamini ve C vitamini açısından oldukça zengin...

Eriğin Faydaları

Eriğin Faydaları, Çok fazla türü olan erik, besin lifi bakımından en zengin meyveler arasında yer almaktadır. İçinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde vücudu korur ve yüksek oranda c vitamini içerdiği için hastalıklara karşı d...

Erik Kaç Kalori

Erik Kaç Kalori, bizim vazgeçilmeyen lezzetler dünyasınında yer alan bir meyve türüdür. Her ne kadar tadı ekşi de olsa evet biz bu meyveyi görür görmez canımız çekiyor. Bizim ne kadar değerli bir besine sahip olduğumuzun nasıl bir...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

erik, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Eylül - 2017