Mürdüm Eriği Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Mürdüm Eriği Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği

Mürdüm eriği, içerdiği vitaminler, potasyum, magnezyum, fosfor ve demir bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Ağaçta yetişir ve sert kabukludur. Mürdüm eriğinin bağışıklık sistemini güçlendirici ve vücut direncini artırıcı etkisi bulunmaktadır. Ayrıca, kan yapıcı bir özelliğe sahiptir ve bu nedenle kansızlığa iyi gelir. Mürdüm eriği, bağırsakları çalıştırır, metabolizmayı hızlandırır ve kabızlık problemine iyi gelir.

Besin Değerleri ve Sağlık Faydaları

Mürdüm eriğinde yüksek oranda potasyum bulunur, bu da kalp ve tansiyon sorunları yaşayanlar için faydalıdır. Ayrıca adet düzenleyici etkisi vardır. Terletme etkisi bulunduğu için, ateşlenme durumlarında mürdüm eriğinin tüketilmesi tavsiye edilmektedir. İçinde antioksidan barındırdığı için idrar söktürücüdür. Düzenli olarak tüketildiğinde kötü kolesterolü düşürür, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar ve kalp sağlığını korur. Kan şekerini düşürücü özelliklere de sahiptir. İçerisinde bulunan yüksek lif sayesinde sindirimi düzenler. Mürdüm eriğinin kalori oranı düşüktür, bu nedenle zayıflamak isteyenlerin mürdüm eriğini tüketmeleri önerilmektedir.

Mürdüm Eriği ile Yapılabilecek Tarifler

Mürdüm eriğiyle reçel ve marmelat yapılabilir. İşte mürdüm eriği marmelatının yapımı:

Mürdüm Eriği Malzemeleri

  • 1,5 kilo mürdüm eriği
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 küçük limon suyu
  • 7-8 su bardağı su
Mürdüm Eriği Marmelatı Nasıl Yapılır?

Erikleri tek tek yıkadıktan sonra ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye erikleri koyduktan sonra üzerine suyu ekleyin. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kaynatın ve ara sıra karıştırın. İyice yumuşamaya başlayınca koyulaşan eriğin altını kapatın ve ılınmasını bekleyin. Ilındıktan sonra erikleri elekten geçirin. Eriğin bütün posası çıktıktan sonra kaynatmak için tekrar tencereye boşaltın. 20-25 dakika kadar kaynadıktan sonra içine 1,5 su bardağı şekeri ilave edin. Şeker katıldıktan sonra biraz daha kaynamasını bekleyin ve dibinin tutmaması için ara sıra karıştırın. İstediğiniz kıvama gelince son aşama olarak limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını kapatın. Serin yerde bekletilirse daha iyi olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Erik Çeşitleri Nelerdir?

Erik Çeşitleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mürdüm Eriği Tarifi ve Malzemeleri

Mürdüm Eriği Tarifi ve Malzemeleri

Erikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Erikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Erikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Erikli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Erik Fidanı Ekimi ve Bakımı

Erik Fidanı Ekimi ve Bakımı

Güvem Eriği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güvem Eriği Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?