Erik Diyeti Baharın en güzel meyvelerinden biri olan erik, diyetisyenlerin sıklıkla önerdiği besinlerden biridir. Diyet listelerinde ara öğünler için sıkça tavsiye edilen erik, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle erik, bağırsakları yumuşatarak sindirimi kolaylaştırır ve kilo vermeyi destekler. 1. Gün Sabah: 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 dilim yağsız ve tuzsuz beyaz peynir, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 5 adet zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet badem, 3 adet fındık, 1 adet kivi veya elma. Öğle: Yemekten önce 200 gram yeşil erik, 1 adet gevrek simit, 1 porsiyon çoban salata, 1 kase cacık. Akşam: Yemekten önce 200 gram yeşil erik, 1 porsiyon yağsız et sote, 1 porsiyon salata. 2. Gün Sabah: 1 adet ekşi elma, 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 parça yağsız peynir, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem. Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon taze fasulye yemeği, 1 bardak ayran veya cacık, yemekten sonra 1 porsiyon yeşil erik. Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon taze kabak yemeği, 3 çorba kaşığı kadar yağsız yoğurt, 1 porsiyon salata. 3. Gün Sabah: 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 dilim tuzsuz ve yağsız peynir, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 5 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem, 1 adet kivi ve 1 adet elma. Öğle: Yemekten önce bir porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon fırında tavuk, 1 kase ayran. Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon salata, 2 dilim tam buğday ekmeği. 4. Gün Sabah: 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 dilim tuzsuz ve yağsız peynir, 1 tane haşlanmış yumurta. Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon taze patates yemeği. Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon balık ızgara, 1 porsiyon salata. 5. Gün Sabah: 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 dilim tuzsuz ve yağsız peynir, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 4 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem, 1 adet kivi veya yeşil elma. Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon peynirli ve mantarlı makarna. Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon enginar veya kuşkonmaz, 1 porsiyon salata. 6. Gün Sabah: 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 dilim tuzsuz ve yağsız peynir, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 4 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem. Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon kuzu haşlama, 1 bardak ayran. Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon balık ızgara, 1 porsiyon salata. 7. Gün Sabah: 2 ince dilim kepek ekmeği, 1 dilim yağsız ve tuzsuz beyaz peynir, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 4 adet tuzsuz zeytin, 1 adet ceviz, 3 adet fındık, 3 adet badem, 1 adet kivi veya elma. Öğle: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon peynirli ve mantarlı omlet, 1 porsiyon salata. Akşam: Yemekten önce 1 porsiyon yeşil erik, 1 porsiyon fırında pirinç pilavı, 1 kase cacık. Ekstra Bilgiler Erik, yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlar. Ayrıca, antioksidan özellikleriyle vücudu serbest radikallere karşı korur. Diyet sırasında bol su tüketimi de önemlidir, bu sayede erik ve diğer besinlerin sindirimi kolaylaşır. |